Baix Ebre

Baix Ebre

El Baix Ebre 茅s una comarca de Catalunya. Limita al nord amb el Baix Camp, laRibera d'Ebre i la Terra Alta, a l'est amb el Mar Mediterrani, al sud amb la comarca del Montsi脿 i a l'oest amb la Terra Alta i el Matarranya. Pertany a laprov铆ncia de Tarragona i forma part de l'脿mbit territorial de les Terres de l'Ebre. Va ser creada el 1936 per la Generalitat de Catalunya, eliminada pel franquisme i restitu茂da el 1987. L'any 1990 se'n va escindir el municipi de Sant Jaume d'Envejaa l'hemidelta dret.
T茅 una extensi贸 de 1.002,7 km虏 i la seva poblaci贸 (2009) 茅s de 81.724 habitants. La formen 14 municipis i la seua capital administrativa 茅s Tortosa.
Caracter铆stiques del paisatge d'aquesta comarca s贸n el curs baix del riu Ebre i el seu hemidelta, l'esquerre, aix铆 com les serres de Card贸-Boix, Cavalls i P脿ndols, i la dels Ports 鈥攁mb el Mont Caro (1.442 m), el cim m茅s alt de la demarcaci贸鈥.
Els pobles de l'interior de la comarca es caracteritzen pel seu nucli antic, dins del qual es conserva encara certa part de l'arquitectura popular. D'altra banda, els pobles situats a la vora del mar mantenen un cert aire mariner dins del nucli antic. I els pobles de creaci贸 m茅s recent s贸n els que trobem en territori deltaic.
El Baix Ebre alberga dos parcs naturals: el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre, dos paratges de gran riquesa paisatg铆stica, natural i animal.
El clima del Baix Ebre 茅s mediterrani amb influ猫ncia mar铆tima. Tota la comarca queda oberta al mar. Malgrat la presencia de les muntanyes de la Serralada Pre-litoral, que deixen a recer les planes, el vent que m茅s caracteritza la comarca 茅s el mestral o ser猫, conegut per vent de dalt, del nord-oest. 脡s un vent sec que pot bufar amb for莽a, pel que entorn d'alguns conreus s'han plantat fileres de xiprers per a protegir els cultius. La matinada, o vent de baix, del sud-est, 茅s humida i normalment poc intensa. Els llevants, de l'est o nord-est, poden bufar amb viol猫ncia i provocar tempestes intenses.
Les precipitacions s贸n escasses, L'estiu 茅s l'estaci贸 menys plujosa, en especial el juliol, mes molt sec i calor贸s. El m脿xim es registra a la tardor, els mesos de setembre i octubre. Tamb茅 sol ploure for莽a pel maig, en especial als vessants superiors dels Ports.

Text extret de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Baix_Ebre
i http://www.scalibur21.com/

Pobles de la comarca

Aldea, l
Aldover
Alfara de Carles
Ametlla de Mar, l
Ampolla, l
Benifallet
Camarles
Deltebre
Pa眉ls
Perell贸, el
Roquetes
Tivenys
Tortosa
Xerta


Baix Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook