Camarles - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dimecres, 08 Juliol de 2020
Camarles - Terres de l'Ebre

Camarles ├ęs un municipi dÔÇÖantiguitat considerable si tenim en compte les refer├Ęncies arqueol├▓giques aparegudes. Prop de la Torre de Camarles sÔÇÖhi han trobat restes arqueol├▓giques dÔÇÖun poblat ib├Ęric i , a la partida del Bordissal, m├ęs de cinquanta encensers de terracotta amb la representaci├│ femenina de la deesa fen├şcia Tanit. Est├á documentat que a mitjans del segle XII, Ramon Berenguer IV, despr├ęs de la conquesta de Tortosa, va donar la torre o castell de Camarles al cavaller Guillem de Sunyer. Posteriorment, la torre de la Granadella fou lliurada pel mateix Berenguer IV al Bisbe Jofr├Ę, i per extensi├│, al nou bisbat de Tortosa. Aquests enclavaments militars formaven part de lÔÇÖalineaci├│ de les fortificacions que recorrien lÔÇÖantiga costa mar├ştima per defensar-se del perill dels pirates i altres malfactors. Camarles fou un port de mar abans de la formaci├│ de la plataforma deltaica, de la qual cosa hi ha testimonis en llocs ubicats vora la plataform a continental, les quals encara tenen els seus baixos les anelles que servien per amarrar els vaixells que hi arribaven.
Aquesta ├ęs una part de la hist├▓ria de ÔÇťLa BoqueraÔÇŁ, nom que dels antics avis es despr├ęn Camarles i on, com a boca de riu, surt ÔÇťBoqueraÔÇŁ.

El camarlenc, com a la vegada se sap, en lÔÇÖantiguitat era el funcionari responsable al servei del rei, el que formava part del consell reial, i tamb├ę lÔÇÖencarregat dÔÇÖadministrar els b├ęns.
texte extret de la web camarles.cat


Camarles - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook