Deltebre - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dimecres, 08 Juliol de 2020
Deltebre - Terres de l'Ebre

Deltebre ├ęs un municipi de la comarca del Baix Ebre. Deltebre es el municipi m├ęs extens del delta de l'Ebre. Deltebre est├á format per l'agregaci├│ de les poblacions de Jes├║s i Maria i La Cava, que es van separar del municipi de Tortosa el 20 de maig de 1977.
Dins dels l├şmits del terme municipal de Deltebre es troben tres espais d'inter├Ęs natural: la punta del Fangar ÔÇôamb el port i la platja hom├▓nimsÔÇô, la llacuna del Canal Vell i el Garxal.
Deltebre ├ęs el punt m├ęs proper a la desembocadura de l'Ebre, on es pot travessar el riu gr├ácies al pont que uneix aquesta poblaci├│ amb Sant Jaume d'Enveja.
Deltebre està agermanat amb el municipi de Reinosa (Cantàbria), localitat situada a tres quilòmetres d'on naix el riu Ebre, a Fontibre.
Deltebre ├ęs un municipi extens i pla. Per aquest motiu ├ęs habitual que gent de Deltebre de totes les edats utilitzi la bicicleta com a mitj├á de transport. A principi del segle XX, s'utilitz├á com a l├şnia entre Tortosa i, la Cava i Jes├║s i Maria Lo Carrilet de la Cava.
Deltebre compta amb dues publicacions locals. La primera s'anomena "Desaig├╝e" i ├ęs una revista local dirigida a tota la poblaci├│ en general. Entre les seves p├ágines trobem not├şcies relacionades amb el poble, una agenda cultural, acords plenaris i de les Juntes de Govern, etc. La segona publicaci├│ de Deltebre s'anomena "I per qu├Ę?". Aquesta va dirigida al p├║blic jove, amb un reep├ás de les activitats dirigides als nois i noies de la poblaci├│. Les dues revistes s'editen des de l'├área de cultura i el Punt d'Informaci├│ Juvenil de Deltebre.

Text extre de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Deltebre


Deltebre - Terres de l'EbreDeltebre - Terres de l'EbreDeltebre - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook