Masdenverge - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dimecres, 08 Juliol de 2020
Masdenverge - Terres de l'Ebre

Hist├▓ria
Els or├şgens de la poblaci├│ es remunten a mitjan segle XVIII, quan un grup de pagesos de Tortosa abandon├á la ciutat per ocupar i conrear les planes del sud-oest, aleshores ermes. La poblaci├│ s┬┤establ├ş a l┬┤interior d┬┤un meandre de la rambla de la Galera i posteriorment es bast├ş la capella o oratori de la Mare de D├ęu del Roser, a poc m├ęs d┬┤un quil├▓metre vers llevant. A poc a poc, s'hi anaren edificant masies. Enric Bayer recull que, antigament, quan es form├á la poblaci├│ existia el mas d┬┤un tal Verge, del qual prengu├ę el nom.

Cap al 1857, Masdenverge s┬┤independitz├á de la Galera i es constitu├ş en municipi propi. Aquell any la poblaci├│ tenia 1.071 habitants i l┬┤any 1860, se'n registraren 1.080, la xifra m├ęs alta que mai ha tingut. Tot seguit i gaireb├ę fins a la fi del segle XIX es produ├ş una forta davallada demogr├áfica. Una bona part dels habitants deixaren Masdenverge per instal┬Ělar-se al Delta, on es podien comprar noves terres. El 1885 l┬┤epid├Ęmia de c├▓lera caus├á 91 morts, per├▓ amb el nou segle la poblaci├│ es comen├ž├á a refer i augment├á, fins a l┬┤actual xifra de 943 habitants.

Masdenverge ├ęs una poblaci├│ molt ben situada estrat├Ęgicament i perfecte per als visitant que vulguin gaudir de les Terres de l'Ebre.

La poblaci├│ est├á situada en mig de dos grans parc naturals, a m├ęs antag├▓nics entre si i de gran varietat de flora i fauna, els parc naturals s├│n el Parc Natural del Delta de l'Ebre un parc natural en que predomina les llacunes i zones de desembocadura del riu Ebre i en que la muntanya m├ęs alta no passa dels 25 metres d'al├žada, aquest parc est├á situat a menys de 15 km de la poblaci├│; i el Parc Natural dels Ports un parc de alta muntanya amb una rica i important flora i fauna salvatge; aquest parc est├á a una dist├áncia de 25 km de la poblaci├│

Texte extret de la web:

https://www.masdenverge.cat


Masdenverge - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook