Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dilluns, 06 Juliol de 2020
Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre

De fortalesa Àrab a gran port mariner
Els musulmans hi van construir una R├ábita, una fortalesa ├árab situada prop de la desembocadura de lÔÇÖEbre, i Carles III va projectar-hi una ciutat que havia de convertir aquell petit nucli de pescadors en un dels ports m├ęs grans del mediterrani.

Fa m├ęs de mil anys, els musulmans ja es van adonar dels avantatges que oferia viure prop de la desembocadura de lÔÇÖEbre, en una zona de mar plana i de poques onades, resguardada pel port natural que anaven formant els sediments que aportava el riu. ├ës per aix├▓ que hi van construir una R├ábita, una petita fortesa medieval des dÔÇÖon podien controlar el comer├ž i el tr├ánsit de vaixells riu amunt. Al llarg dels segles, en aquest mateix port hi farien parada tot tipus de flotes, des de naus de la corona catalano-aragonesa fins a vaixells de les tropes Napole├▓niques. Fou aqu├ş, tamb├ę, on lÔÇÖestiu del 1610 sÔÇÖembarcaren els moriscos expulsats de la vall de lÔÇÖEbre i on Carles III, al segle XVIII, hi va projectar una ciutat que havia dÔÇÖesdevenir un dels grans ports del mediterrani occidental. El projecte va fracassar, per├▓ avui dia encara es pot resseguir aquella hist├▓ria en el tra├žat urb├á de Sant Carles de la R├ápita, una ciutat marinera que acull un dels ports pesquers m├ęs din├ámics de Catalunya i que ha esdevingut una de les poblacions tur├şstiques amb m├ęs projecci├│ de les Terres de lÔÇÖEbre.
Sant Carles de la Ràpita es una població rica en tradicions, on els rapitencs participen activament.
La vitalitat asociativa es molt important i es reflexa en una gran diversitat dÔÇÖ activitats culturals. LÔÇÖ Esbart Dansaire R├ápitenc presenta all├ş on va del m├│n folk├▓ric de les Terres de lÔÇÖ Ebre amb el seu grup de dan├ža i el gegants. El Festival Folk├▓ric de les Terres de lÔÇÖ Ebre amb el seu grup de dan├ža i els gegants. El Festival dels Ritmes dels Alfacs conta cada estiu amb la pres├Ęncia dels m├║sics de les nostres terres tots de gran categoria. Aquest aconteixement musical ha aconseguit apropar la m├║sica al p├║blic no expert, al mateix temps que ofereix concerts de qualitat.

Texte extret de la pagina web www.turismelarapita.com


Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook