Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dimecres, 08 Juliol de 2020
Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre

Sant Jaume d'Enveja, antigament anomenat l'Enveja, ├ęs unmunicipi de la comarca del Montsi├á.
l municipi de Sant Jaume d'Enveja inclou l'entitat municipal descentralitzada dels Muntells i part del nucli de Balada.
Sant Jaume d'Enveja limita amb els municipis d'Amposta, a l'oest, i Deltebre al nord. Els prinicipals accidents geogràfics són el riu Ebre, al nord, i el ventall fluvial del Delta de l'Ebre, on està situat.
La hist├▓ria de Sant Jaume d'Enveja, malgrat l'exist├Ęncia pr├Ęvia de certs assentaments, ├ęs relativament moderna, ja que la poblaci├│ de Sant Jaume d'Enveja no s'estableix com a tal fins als anys 60 del segle XIX. Aix├▓ es deu en bona part al proc├ęs recent de formaci├│ del Delta, format ├║nicament en els ├║ltims segles per l'aportaci├│ sediment├ária del riu. L'assentament primitiu del poble estava situat a la zona de les Salines, abandonat en finalitzar l'explotaci├│ econ├▓mica d'aquestes, a mitjan segle XIX.
El top├▓nim prov├ę de l'antiga partida d'Enveja, derivat de l'├árab Ibn Baja, un nom propi de persona.[2]
El naixement del poble de Sant Jaume d'Enveja es configura, precisament, amb el drenatge del que fins llavors eren uns aiguamolls, pel seu aprofitament com a zona d'horta i arrossaire. Encara avui, el teixit econ├▓mic del poble de Sant Jaume d'Enveja s'articula al voltant de l'agricultura, juntament amb una potent ind├║stria tur├şstica. Aquesta oferta tur├şstica, en expansi├│ durant els ├║ltims deu anys, es basa en l'atractiu paisatg├şstic del Delta de l'Ebre(Parc Natural del Delta), i particularment de la biodiversitat de la seva fauna i la seva flora. Aquest turisme de qualitat es complementa amb la ind├║stria restauradora.
Tamb├ę fou un factor important al desenvolupament del poble Sant Jaume d'Enveja, l'explotaci├│ de les salines de la zona, fins a mitjan segle XIX. Sant Jaume va formar part del municipi de Tortosa fins a la seva segregaci├│, l'any 1978. El 1990 el municipi, situat a l'hemidelta dret, deixa d'adscriure's a la comarca del Baix Ebre passant a la ve├»na comarca del Montsi├á.

Text Extret de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Jaume_d'Enveja


Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook