Tivissa

Data seleccionada
Dimecres, 08 Juliol de 2020
Tivissa

El municipi de Tivissa est├á situat al S.E de la comarca de la Ribera d'Ebre. Aquest s'ext├ęn al llarg de 208 Km ocupant gaireb├ę un quart de la comarca. El municipi compta amb quatre nuclis de poblaci├│: Llaberia, La Serra d'Almos, Darm├│s i Tivissa, que d├│na nom al municipi.
La vila de Tivissa est├á constru├»da sobre un tur├│, al peu dels vessants septentrionals de la serralada del mateix nom, a uns 310 metres sobre el nivell del mar, i ocupant un gra├│ de la muntanya, en forma d'esper├│, que domina la vall de l'Ebre i t├ę l'esgl├ęsia en el seu punt m├ęs extrem.
Tivissa, ├ęs un municipi dÔÇÖarrels milÔÇólen├áries on sÔÇÖassentarien els primers pobladors coneguts. El seu nom ├ęs dÔÇÖorigen iber, posteriorment llatinitzat pels romans amb el nom de TIBISI.
El nom de Tivissa prov├ę per una part, d'una arrel ib├Ęrica "tivi" que significa puig o tur├│, i una dessin├Ęncia pre-romana "issa" que significa poble o ciutat, de manera que es referiria a " la ciutat del tur├│."

La vila, que conserva la seva fesomia emmurallada amb carrers estrets i sinuosos d├│na la impressi├│ al visitant que est├á en una ├Ępoca anterior. Es mostra majestuosa amb la gran Esgl├ęsia Arxiprestral de Sant Jaume, on es conjuguen diversos estils arquitect├▓nics i una esgl├ęsia dins un altra, portals dÔÇÖentrada fortificats, cases senyorials amb escuts, la m├ęs antiga de 1408, i balconades centen├áries.
El domini sarra├ş, els senyors feudals i les posteriors ├Ępoques constitucionals han mantingut sempre les arrels dÔÇÖun poble antic, que ens permet veure la hist├▓ria de la nostra terra, anant des de la prehist├▓ria fins a lÔÇÖactualitat, fent de Tivissa un aut├Ęntic bressol de cultures.
Voltada de muntanyes, Tivissa ens ofereix un entorn natural ideal per a poder realitzar rutes de senderisme i BTT, grans parets de roca per als amants de lÔÇÖescalada i nombroses restes arqueol├▓giques de l'├Ępoca prehist├▓rica, ib├Ęrica i romana.
En lÔÇÖactualitat t├ę 1824 habitants, alguns dels qual es dediquen a la pagesia i ens permeten gaudir de productes naturals de gran qualitat.

Text extret de la pagina web http://www.tivissa.altanet.org


Tivissa
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook