L'Ametlla de Mar - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
L'Ametlla de Mar - Terres de l'Ebre

L'Ametlla de Mar, anomenat tamb茅 la Cala, 茅s municipi declarat Territori Catal脿 Lliure des del 28 de setembre de 2012, pertanyent a la comarca del Baix Ebre. 脡s a la zona costanera entre el Cap de Terme al nord i el barranc de l'脌liga al sud. Limita al sud amb el terme del Perell贸, al nord-oest amb el de Tivissa (Ribera d'Ebre) i al nord-est amb el de Vandell貌s i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
Pels 14 km de costa que s'est茅n el terme de l'Ametlla de Mar hi ha diferents nuclis dispersos de poblaci贸: (De nord a sud, seguint la costa)
Calafat, Sant Jordi d'Alfama, Les Tres Cales, L'Ametlla de Mar (Nucli Urb脿), Roques Daurades (abans Roques Dorades), Urbanitzaci贸 Marina Sant Jordi.
Hi ha poques dades documentals dels primers nuclis de poblament de l'Ametlla de Mar fins al segle XVIII, quan 鈥攁 conseq眉猫ncia del impuls de poblament de Carles III鈥 sorg铆 el poble modern com a nucli pescador adscrit al municipi del Perell贸.
Coincidint amb l'arribada de pescadors valencians al poble (diverses fonts citen com a proced猫ncia Benidorm i el Grau de Val猫ncia), l'Ametlla fou creixent amb xifres importants durant el segle XIX i aconsegu铆 comen莽ar el segle XX amb 2.500 habitants.
Els anys trenta foren una mala passada per als habitants del poble. Es produ茂ren importants moviments migratoris a Palam贸s i, en menys mesura, a Roses. Aquests moviments es concentraren des de la postguerra civil fins la d猫cada dels seixanta, en qu猫 els corrents incipients d'immigrants i turistes transformaren els nuclis de poblament del poble.
La pesca continua sent una de les principals activitats del poble. El recinte portuari de l'Ametlla compta amb un ampli estol de barques que es dediquen a les arts de l'arrossegament, l'encerclament, el trasmall, etc., i que compta tamb茅 amb la primera flota de tonyinaires del Principat.
L'altra activitat econ貌micament potent del poble 茅s el turisme i el sector serveis, que impulsen, conjuntament, la creaci贸 de nous establiments locals per donar un millor servei a tots els turistes de l'Ametlla de Mar.

Text extret de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Ametlla_de_Mar


L'Ametlla de Mar - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook