La Serra d'Almos

Data seleccionada
Dijous, 24 Setembre de 2020
La Serra d'Almos

El petit nucli de la Serra d'Almos es va anar formant al voltant de l'Ermita de Sant Dom├Ęnec, que m├ęs tard va ser constitu├»da com a parr├▓quia.

Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han refer├Ęncies als voltants de 1460, constitu├»en la poblaci├│, anomenats com La Serra de Tartac├│, Masos de la Serra, o la Serra.

Pr├▓xim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (cer├ámica a m├á i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el cam├ş ral.

Com agregat a Tivissa va pert├ányer a Guillem de Castellvell, despr├ęs a la Baronia d'Enten├ža i dÔÇÖaltres fins al ducat de Medinacelli.

Diverses vegades s'intenta la segregaci├│ (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament fins al 1939. El 1981 es deman├á la rehabilitaci├│ de l'Ajuntament que fou denegada pel Tribunal Suprem el mar├ž del 2003.
El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constituci├│ com entitat municipal descentralitzada (EMD).

Text extret de la pagina web http://www.laserradalmos.cat


Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook