Amposta - Terres de l'Ebre

Data seleccionada
Dijous, 13 Agost de 2020
Amposta - Terres de l'Ebre

En una terrassa sobre el riu, al nucli antic d'Amposta, ├ęs probable que els romans establissin un punt de vigil├áncia, ja que el nom Amposta derivaria del llat├ş ab posada o amnios impositiu, que significa 'posada sobre el riu'.
Amposta est├á situada en un entorn natural privilegiat, a la vora del riu Ebre, a les portes de la seva Delta i franquejat pels Ports de Beseit i la serra del Montsi├á, equidistant entre Barcelona i Val├Ęncia. La seva climatologia ├ęs id├▓nia tant per a la pr├áctica de l'esport, amb un agradable clima mediterrani, sobretot durant els suaus mesos d'hivern, com per fer turisme.
El Dest├ş de Turisme Esportiu d'Amposta pot oferir als equips i esportistes un ampli ventall de recursos i serveis professionals, complementats amb uns atractius tur├şstics com s├│n el Parc Natural del Delta de l'Ebre, les platges quilom├Ętriques, el riu Ebre, el obveservaci├│ d'ocells , acompanyada per la seva gastronomia t├şpica particular.

Actualment l'economia d'Amposta es troba m├ęs diversificada, el sector agr├şcola continua existint, per├▓ la p├Ęrdua de la rendibilitat i la mecanitzaci├│ del camp han fet reduir el nombre de persones ocupades. La Cambra Arrossera del Montsi├á ├ęs una de les cooperatives m├ęs grans d'Espanya i la m├ęs gran de Catalunya, ├ęs a m├ęs tamb├ę una de les principals empreses de la ciutat d'Amposta.
La ind├║stria ha passat a ocupar un lloc m├ęs important en l'economia d'Amposta. La ind├║stria tradicional era la dels tallers de maquin├ária, la ind├║stria paperera i l'aliment├ária per├▓ en els ├║ltims anys aquests sectors s'han desenvolupat enormement i apart han aparegut noves ind├║stries com la del moble, la del metall i la construcci├│.
El sector terciari de Amaposta est├á molt desenvolupat, i la ciutat ├ęs un centre important de serveis no nom├ęs per al Montsi├á, sin├│ que abasta altres poblacions de fora de la comarca. Amposta ha els serveis propis d'una capital de comarca i cap de partit judicial, algunes delegacions de la Generalitat i apart ├ęs centre comercial i t├ę un creixent sector tur├şstic relacionat amb el Delta, el parc natural i la costa.
El Pont penjant d'Amposta: Un dels trets m├ęs caracter├şstics de la poblaci├│, es va construir entre 1915 i 1921. Va ser el segon pont penjant del m├│n fet de formig├│ armat, i en el seu moment va ostentar el r├Ęcord mundial de fonaments a major profunditat (25 m) i el d'il ÔÇó il ┬Ě luminaci├│ de l'estructura.
text extret del web amposta.cat
Castell d'Amposta: va ser l'estructura m├ęs important d'Amposta des de la seva construcci├│ fins a la seva destrucci├│ durant la Guerra Civil Catalana contra el rei Joan II. Despr├ęs, va servir com diverses f├ábriques, i, actualment, acull la Biblioteca Comarcal Sebasti├á Juan Arb├│.


Amposta - Terres de l'Ebre
Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook