Asc贸 - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Asc贸 - Terres de l'Ebre

La gran varietat de cer脿mica (campaniense, de cordons, ib猫rica, grega, de reflexes met脿l鈥ics, romana i 脿rab) aix铆 com el s铆lex i les pedres treballades, n'茅s prou testimoniatge.

Entre els jaciments arqueol貌gics d'Asc贸, descoberts per Carmel Biarn茅s i estudiats per Margarida Genera, podem esmentar el dels Mugrons, on hi hagu茅 un establiment des de l'edat de bronze fins a la primera edat del ferro. Tamb茅 el del Tossal d'Andisc o del Pas del Llop (120m), al costat dret del meandre que hi ha aigua amunt de la vila. Al lloc hi hagu茅 un establiment de la cultura hallst脿ttica. Prop, als Castellons, vora el barranc de la Peixera hi ha documentat un jaciment d'猫poca romana, d'un gran inter猫s perqu猫 茅s un dels de la Ribera d'Ebre que presenta una seq眉猫ncia cronol貌gica m茅s 脿mplia (del segle I aC al segle IV dC). Al Forn Teuler s'hi trob脿 un poblat ib猫ric tard脿 que assol铆 la romanitzaci贸. Les monedes trobades -ib猫riques, emporitanes, romanes, 脿rabs- proclamen el seu important intercanvi comercial, tot aprofitant la via fluvial de l'Ebre.

L'estrat猫gica configuraci贸 de les seves muntanyes rocoses, tallades en espadats sobre l'Ebre, li donaren aquell predomini sobre el transport fluvial i era conegut com La Clau de l'Ebre davant tota invasi贸 mar铆tima o de l'interior.
L'any 714, els 脿rabs Musa i T脿ric baixaren riu avall des de Saragossa fins a Tortosa ocupant tots aquells territoris, s'apoderaren de tot l'Ebre, i pos脿ren rei al castell d'Asc贸; s贸n els anys que el poble frueix de la seva m茅s gran magnific猫ncia.
Un cop acabada la guerra, l'estraperlo es va convertir en una pr脿ctica habitual. A Asc贸 , no hi havia caserna de la Gu脿rdia Civil, per aix貌 aqu铆 es concentrava la farina de l'Arag贸 que es canviava per l'oli dels pobles de la rodalia. S'hi podia trobar de tot. L'estaci贸 del tren d'Asc贸 era el mercat i la llotja, el lloc dels tractes.
A partir de la d猫cada dels setanta Asc贸 torna a prendre protagonisme. Es comencen les obres de construcci贸 dels dos grups de la Central Nuclear. El dia 29 de juliol de 1972 es va posar la primera pedra de les obres del pont i es va acabar el 22 de novembre de 1974. Les obres del primer grup s'acabaren l'any 1981 i es posaren en funcionament el 1983. Les del segon grup tingueren fi l'any 1984 i s'engeg脿 el 1985.

Avui en dia, gran part de la poblaci贸 que viu a Asc贸 treballa a la Central Nuclear encara que es continua conreant la terra, i productes com l'oli, el vi, les ametlles del nostre terreny s贸n de gran qualitat i molt apreciats pels visitants.

Text extret de la pagina web http://www.asco.cat


Asc贸 - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook