Baix Ebre

Preu AdultPreu Nen
Baix Ebre

El Baix Ebre és una comarca de Catalunya. Limita al nord amb el Baix Camp, laRibera d'Ebre i la Terra Alta, a l'est amb el Mar Mediterrani, al sud amb la comarca del Montsià i a l'oest amb la Terra Alta i el Matarranya. Pertany a laprovíncia de Tarragona i forma part de l'àmbit territorial de les Terres de l'Ebre. Va ser creada el 1936 per la Generalitat de Catalunya, eliminada pel franquisme i restituïda el 1987. L'any 1990 se'n va escindir el municipi de Sant Jaume d'Envejaa l'hemidelta dret.
Té una extensió de 1.002,7 km² i la seva població (2009) és de 81.724 habitants. La formen 14 municipis i la seua capital administrativa és Tortosa.
Característiques del paisatge d'aquesta comarca són el curs baix del riu Ebre i el seu hemidelta, l'esquerre, així com les serres de Cardó-Boix, Cavalls i Pàndols, i la dels Ports —amb el Mont Caro (1.442 m), el cim més alt de la demarcació—.
Els pobles de l'interior de la comarca es caracteritzen pel seu nucli antic, dins del qual es conserva encara certa part de l'arquitectura popular. D'altra banda, els pobles situats a la vora del mar mantenen un cert aire mariner dins del nucli antic. I els pobles de creació més recent són els que trobem en territori deltaic.
El Baix Ebre alberga dos parcs naturals: el Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre, dos paratges de gran riquesa paisatgística, natural i animal.
El clima del Baix Ebre és mediterrani amb influència marítima. Tota la comarca queda oberta al mar. Malgrat la presencia de les muntanyes de la Serralada Pre-litoral, que deixen a recer les planes, el vent que més caracteritza la comarca és el mestral o serè, conegut per vent de dalt, del nord-oest. És un vent sec que pot bufar amb força, pel que entorn d'alguns conreus s'han plantat fileres de xiprers per a protegir els cultius. La matinada, o vent de baix, del sud-est, és humida i normalment poc intensa. Els llevants, de l'est o nord-est, poden bufar amb violència i provocar tempestes intenses.
Les precipitacions són escasses, L'estiu és l'estació menys plujosa, en especial el juliol, mes molt sec i calorós. El màxim es registra a la tardor, els mesos de setembre i octubre. També sol ploure força pel maig, en especial als vessants superiors dels Ports.

Text extret de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Baix_Ebre
i http://www.scalibur21.com/

Pobles de la comarca

Aldea, l
Aldover
Alfara de Carles
Ametlla de Mar, l
Ampolla, l
Benifallet
Camarles
Deltebre
Paüls
Perelló, el
Roquetes
Tivenys
Tortosa
Xerta


Baix Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situació actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions serà imprescindible l'ús de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organització posarà a disposició dels seus clients, gel hidroalcohòlic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pròpies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel·lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook