Benifallet - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Benifallet - Terres de l'Ebre

Des de molt antic, les muntanyes i valls de Benifallet han conegut les petjades de l'home, amb desnivells superiors als 900 m que tenen un particular cromatisme i morfologia D'√®poca neol√≠tica √©s l'estaci√≥ rupestre de la Cova de Culla. El grup pict√≤ric representa dues figures humanes molt estilitzades i pintades amb color negre. A la cova de l'Aumidiella es localitzaren fragments de cer√†mica cardial amb decoraci√≥ impresa i un magn√≠fic vas campaniforme. Tamb√© s'han trobat utillatges l√≠tics de s√≠lex. Hi ha catalogats dos poblats hist√≤rics. El primer data dels s.VII aC, amb gran quantitat de cer√†mica fen√≠cia i, el segon, d'√®poca ib√®rica, anomenat Castellot de la Roca Roja, consta d'una muralla d'uns 3m d'al√ßada d'ltura i 4 m d'amplada. Dels romans, en tenim const√†ncia per l'exist√®ncia d'una necr√≤poli i restes d'una vila i d'una premsa. √Čs probable que l'actual assentament del poble fos d'√®poca sarra√Įna, com ho indica el mateix top√≤nim, Benifallet. √Čs a partir de la Conquesta de Tortosa per Ramon Berenguer IV, quan apareixen els primers escrits amb aquesta denominaci√≥. El lloc de Costum√† s'habita per la donaci√≥ que el Comte fa a Berenguer Pinyol. Del castell, nom√©s en queda el top√≤nim en una part de la vila. En la darrera Guerra Civil, Benifallet sofr√≠ la proximitat del front durant la Batalla de l'Ebre.

Les coves: Benifallet afegeix als encants tur√≠stics dels pobles riberencs, on la pres√®ncia majestuosa de l'Ebre ja suposa l'exist√®ncia de paisatges i sentiments √ļnics, unes sensacions noves. El visitant descobreix, meravellat, la for√ßa i la bellesa de la Natura, on l'aigua i la pedra, lentament, i amb la sensibilitat d'un artista suprem, han creat una "altra" natura. Era la primavera de 1968 quan el Grup d'Espeleologia de Gr√†cia (Barcelona), en una campanya que van fer a la Serra de Card√≥, trob√† una s√®rie de cavitats. Estudiant i investigant les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet com a Coves de l'Aumidiella, i de les quals ens consten troballes arquol√≤giques del Neol√≠tic, descobreixen la Cova "Marigot", l'Avenc del Sif√≥ i la Cova "Meravelles", que s'afegiran a les ja existents, formant el que hom coneix en l'actualitat com a COVES DE BENIFALLET. Aquestes, per√≤, s√≥n importants per les formacions que contenen. Llocs d'inter√®s:

El nucli antic, compr√®n els carrers de la part alta, estrets, tortuosos i costeruts, que estaven al voltant d'un castell, ara desaparegut, i que conserven molts elements carater√≠stics del seu passat morisc. L'ESGL√ČSIA PARROQUIAL

Dedicada a la Mare de D√©u de l'Assumpci√≥, fou bastida l'any 1635. D'estil neocl√†ssic, fou malmesa durant la guerra juntament amb l'altar major de fusta d'estil barroc (s.XVIII) i reconstru√Įda posteriorment. Una de les seves columnes cor√≠nties √©s aprofitada com a pedestal d'una creu de terme situada a l'entrada del poble.

Text extret de la pagina web http://www.poblescatalunya.com/Benifallet-98.htm


Benifallet - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci√≥ actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser√† imprescindible l'√ļs de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organització posarà a disposició dels seus clients, gel hidroalcohòlic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pròpies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel·lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook