Garcia - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Garcia - Terres de l'Ebre

Sembla ser que per la seva privilegiada situaci贸 geogr脿fica, Garcia ha estat habitada des de molt antic. Fou primer poblat iber i, m茅s tard, exist铆 com a vila romana.

Ocupada m茅s tard pels sarra茂ns, fou conquerida per Ramon Berenguer IV, que don脿 a tota la comarca el nom de Marquesat de Siurana. Adjudicada en principi a Albert de Castellvell per a la seva repoblaci贸, l'any 1174, Alfons I cedeix el castell de Garcia, entre d'altres, a Guillem de Castellvell.

M茅s tard, una filla de la Casa de Castellvell contrau matrimoni amb Guillem d'Enten莽a. La baronia de Castellvell passa a la casa d'Enten莽a que, segons sembla, hi establ铆 la seva fortalesa principal. L'any 1321 s'extingeix la baronia d'Enten莽a i la seva senyoria queda sota el domini del rei.

El rei Jaume II cedeix aquest territori, juntament amb d'altres, al seu fill. Tots queden sota la denominaci贸 del comtat de Prades i s'estableixen baronies a cada poble. El comtat de Prades va passar m茅s tard a la Casa Ducal de Cardona, que va quedar com a senyora d'aquelles terres. L'any 1565, els ducs de Cardona reedificaren el poble dalt d'un tur贸 per poder-se defensar millor. El poble es troba actualment en aquest lloc.

Durant la Guerra del Franc猫s, l'any 1810, el poble fou ocupat per les tropes del general Suchet. Els sometents de la comarca, entre ells els de Garcia, derrotaren les forces franceses que s'havien apoderat de Falset, i les van obligar a retrocedir.

La Guerra Civil de 1936-39 afect脿 greument la poblaci贸. Per la proximitat al front de batalla, fou molt bombardejada i es va destruir la part alta del poble.


Festes i costums

Celebra festa el tercer dissabte de gener, en honor de Sant Antoni i Festa Major, el 15 d'agost.

Tamb茅 el dissabte de Pasqua es fa una romeria a l'ermita de Sta. Magdalena i se subhasten coques. Es ballen jotes.

Llocs d'inter猫s

La primitiva esgl茅sia parroquial fou destru茂da durant la Guerra Civil. L'actual esgl茅sia s'edific脿 l'any 1949.

A 7 Km. del poble hi ha el Santuari de Sta. Magdalena, constru茂t sota una immensa roca que el cobreix. L'any 1835, durant la guerra carlina, quan incendiaren el monestir d'Escaladei, incendiaren tamb茅 l'ermita de Garcia. Fou refeta posteriorment.

Text extret de la pagina web http://www.garcia.cat


Garcia - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook