La Serra d'Almos

Preu AdultPreu Nen
La Serra d'Almos

El petit nucli de la Serra d'Almos es va anar formant al voltant de l'Ermita de Sant Dom猫nec, que m茅s tard va ser constitu茂da com a parr貌quia.

Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han refer猫ncies als voltants de 1460, constitu茂en la poblaci贸, anomenats com La Serra de Tartac贸, Masos de la Serra, o la Serra.

Pr貌xim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (cer脿mica a m脿 i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el cam铆 ral.

Com agregat a Tivissa va pert脿nyer a Guillem de Castellvell, despr茅s a la Baronia d'Enten莽a i d鈥檃ltres fins al ducat de Medinacelli.

Diverses vegades s'intenta la segregaci贸 (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament fins al 1939. El 1981 es deman脿 la rehabilitaci贸 de l'Ajuntament que fou denegada pel Tribunal Suprem el mar莽 del 2003.
El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constituci贸 com entitat municipal descentralitzada (EMD).

Text extret de la pagina web http://www.laserradalmos.cat


Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook