Masdenverge - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Masdenverge - Terres de l'Ebre

Hist貌ria
Els or铆gens de la poblaci贸 es remunten a mitjan segle XVIII, quan un grup de pagesos de Tortosa abandon脿 la ciutat per ocupar i conrear les planes del sud-oest, aleshores ermes. La poblaci贸 s麓establ铆 a l麓interior d麓un meandre de la rambla de la Galera i posteriorment es bast铆 la capella o oratori de la Mare de D茅u del Roser, a poc m茅s d麓un quil貌metre vers llevant. A poc a poc, s'hi anaren edificant masies. Enric Bayer recull que, antigament, quan es form脿 la poblaci贸 existia el mas d麓un tal Verge, del qual prengu茅 el nom.

Cap al 1857, Masdenverge s麓independitz脿 de la Galera i es constitu铆 en municipi propi. Aquell any la poblaci贸 tenia 1.071 habitants i l麓any 1860, se'n registraren 1.080, la xifra m茅s alta que mai ha tingut. Tot seguit i gaireb茅 fins a la fi del segle XIX es produ铆 una forta davallada demogr脿fica. Una bona part dels habitants deixaren Masdenverge per instal路lar-se al Delta, on es podien comprar noves terres. El 1885 l麓epid猫mia de c貌lera caus脿 91 morts, per貌 amb el nou segle la poblaci贸 es comen莽脿 a refer i augment脿, fins a l麓actual xifra de 943 habitants.

Masdenverge 茅s una poblaci贸 molt ben situada estrat猫gicament i perfecte per als visitant que vulguin gaudir de les Terres de l'Ebre.

La poblaci贸 est脿 situada en mig de dos grans parc naturals, a m茅s antag貌nics entre si i de gran varietat de flora i fauna, els parc naturals s贸n el Parc Natural del Delta de l'Ebre un parc natural en que predomina les llacunes i zones de desembocadura del riu Ebre i en que la muntanya m茅s alta no passa dels 25 metres d'al莽ada, aquest parc est脿 situat a menys de 15 km de la poblaci贸; i el Parc Natural dels Ports un parc de alta muntanya amb una rica i important flora i fauna salvatge; aquest parc est脿 a una dist脿ncia de 25 km de la poblaci贸

Texte extret de la web:

https://www.masdenverge.cat


Masdenverge - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook