Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre

De fortalesa Àrab a gran port mariner
Els musulmans hi van construir una Ràbita, una fortalesa àrab situada prop de la desembocadura de l’Ebre, i Carles III va projectar-hi una ciutat que havia de convertir aquell petit nucli de pescadors en un dels ports més grans del mediterrani.

Fa més de mil anys, els musulmans ja es van adonar dels avantatges que oferia viure prop de la desembocadura de l’Ebre, en una zona de mar plana i de poques onades, resguardada pel port natural que anaven formant els sediments que aportava el riu. És per això que hi van construir una Ràbita, una petita fortesa medieval des d’on podien controlar el comerç i el trànsit de vaixells riu amunt. Al llarg dels segles, en aquest mateix port hi farien parada tot tipus de flotes, des de naus de la corona catalano-aragonesa fins a vaixells de les tropes Napoleòniques. Fou aquí, també, on l’estiu del 1610 s’embarcaren els moriscos expulsats de la vall de l’Ebre i on Carles III, al segle XVIII, hi va projectar una ciutat que havia d’esdevenir un dels grans ports del mediterrani occidental. El projecte va fracassar, però avui dia encara es pot resseguir aquella història en el traçat urbà de Sant Carles de la Ràpita, una ciutat marinera que acull un dels ports pesquers més dinàmics de Catalunya i que ha esdevingut una de les poblacions turístiques amb més projecció de les Terres de l’Ebre.
Sant Carles de la Ràpita es una població rica en tradicions, on els rapitencs participen activament.
La vitalitat asociativa es molt important i es reflexa en una gran diversitat d’ activitats culturals. L’ Esbart Dansaire Ràpitenc presenta allí on va del món folkòric de les Terres de l’ Ebre amb el seu grup de dança i el gegants. El Festival Folkòric de les Terres de l’ Ebre amb el seu grup de dança i els gegants. El Festival dels Ritmes dels Alfacs conta cada estiu amb la presència dels músics de les nostres terres tots de gran categoria. Aquest aconteixement musical ha aconseguit apropar la música al públic no expert, al mateix temps que ofereix concerts de qualitat.

Texte extret de la pagina web www.turismelarapita.com


Sant Carles de la Ràpita - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situació actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions serà imprescindible l'ús de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organització posarà a disposició dels seus clients, gel hidroalcohòlic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pròpies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel·lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook