Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre

Sant Jaume d'Enveja, antigament anomenat l'Enveja, 茅s unmunicipi de la comarca del Montsi脿.
l municipi de Sant Jaume d'Enveja inclou l'entitat municipal descentralitzada dels Muntells i part del nucli de Balada.
Sant Jaume d'Enveja limita amb els municipis d'Amposta, a l'oest, i Deltebre al nord. Els prinicipals accidents geogr脿fics s贸n el riu Ebre, al nord, i el ventall fluvial del Delta de l'Ebre, on est脿 situat.
La hist貌ria de Sant Jaume d'Enveja, malgrat l'exist猫ncia pr猫via de certs assentaments, 茅s relativament moderna, ja que la poblaci贸 de Sant Jaume d'Enveja no s'estableix com a tal fins als anys 60 del segle XIX. Aix貌 es deu en bona part al proc茅s recent de formaci贸 del Delta, format 煤nicament en els 煤ltims segles per l'aportaci贸 sediment脿ria del riu. L'assentament primitiu del poble estava situat a la zona de les Salines, abandonat en finalitzar l'explotaci贸 econ貌mica d'aquestes, a mitjan segle XIX.
El top貌nim prov茅 de l'antiga partida d'Enveja, derivat de l'脿rab Ibn Baja, un nom propi de persona.[2]
El naixement del poble de Sant Jaume d'Enveja es configura, precisament, amb el drenatge del que fins llavors eren uns aiguamolls, pel seu aprofitament com a zona d'horta i arrossaire. Encara avui, el teixit econ貌mic del poble de Sant Jaume d'Enveja s'articula al voltant de l'agricultura, juntament amb una potent ind煤stria tur铆stica. Aquesta oferta tur铆stica, en expansi贸 durant els 煤ltims deu anys, es basa en l'atractiu paisatg铆stic del Delta de l'Ebre(Parc Natural del Delta), i particularment de la biodiversitat de la seva fauna i la seva flora. Aquest turisme de qualitat es complementa amb la ind煤stria restauradora.
Tamb茅 fou un factor important al desenvolupament del poble Sant Jaume d'Enveja, l'explotaci贸 de les salines de la zona, fins a mitjan segle XIX. Sant Jaume va formar part del municipi de Tortosa fins a la seva segregaci贸, l'any 1978. El 1990 el municipi, situat a l'hemidelta dret, deixa d'adscriure's a la comarca del Baix Ebre passant a la ve茂na comarca del Montsi脿.

Text Extret de la pagina web http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Jaume_d'Enveja


Sant Jaume d'Enveja - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook