Santa B脿rbara - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Santa B脿rbara - Terres de l'Ebre

Hist貌ria
Tot i que es tracta d鈥檜n municipi jove, dins del terme de Santa B脿rbara hi ha vestigis prehist貌rics, concretament a la partida de Mianes on es van trobar restes d'una Necr貌polis del segle VI a.C.

Malgrat aquests indicis, l'origen de l'actual vila 茅s posterior a la Guerra de Successi贸. Anteriorment nom茅s hi havia l'Hostal dels Frares, de l'ordre de la Merc猫, dedicats a l'assist猫ncia de malalts i viatgers que feien el cam铆 de Tortosa a Benifass脿. Els primers colonitzadors provenien de Tortosa i s'establiren tot expandint-se per l鈥檃ctual terme. L'any 1762 ja hi havia 39 fam铆lies, el lloc s'anomenava aleshores Les Planes de la Galera, que aviat pass脿 a ser conegut com Les Planes de Santa B脿rbara, per l'ermita que hi havia dedicada a aquesta santa propera a l鈥檈mpla莽ament de l鈥檃ctual esgl茅sia, dedicata a la mateixa.


La poblaci贸 augment脿 r脿pidament, l'any 1784 hi havia 70 fam铆lies, i el creixement s'intensific脿 a partir de la Guerra del Franc猫s, guerra que la poblaci贸 no pat铆, degut al fet de ser una poblaci贸 oberta no enmurallada, ni susceptible d'oferir resist猫ncia. El 1812 hi vivien 143 fam铆lies i el 1824, 979 habitants.

En plena expansi贸 demogr脿fica, la poblaci贸 inici脿 el proc茅s per obtenir la seva independ猫ncia de La Galera, la qual es resist铆 fortament a la segregaci贸. El contenci贸s judicial entre ambdues poblacions, s'inici脿 l'any 1817 i es resolgu茅, el 9 de maig de 1828, quan Ferran VII, sign脿 el Reial Decret, que conferia a la nova poblaci贸 plena autonomia municipal i delimitava el seu terme.

Els anys seg眉ents foren de fort increment econ貌mic i demogr脿fic. La poblaci贸 assoleix a les primeries de l'actual segle la xifra de 4.000 habitants, que es mantingu茅 fins despr茅s de la guerra civil, quan l'economia agr铆cola tradicional del municipi entr脿 en crisi. En l鈥檃ctualitat, la poblaci贸 ha recuperat aquest creixement demogr脿fic, tornant novament a la xifra de 4.000 persones que hi ha actualment.

Texte extret de la Web:

http://www.santabarbara.cat/


Santa B脿rbara - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook