Tivenys - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Tivenys - Terres de l'Ebre

El municipi de Tivenys, amb una superficie 52,96 km2 i 13 m. d'altitud, just a la vora del riu, s'est茅n per la riba esquerra de l'Ebre, al nort de la comarca del Baix Ebre, entre les muntanyes de Card贸 i el riu. Limita al nort amb Benifallet, amb el qual li fan de parti贸 les crestes que emmarquen la vall de Card贸, i al sud amb B铆tem (Tortosa), del qual el separa el barranc de la Buinaca; a l'est s'est茅n per l'espai que va del riu fins a la serra del Boix, darrere la qual hi ha el terme del Perell贸, mentre que a l'oest l'Ebre el separa de Xerta i Aldover.

El paisatge de Tivenys presenta tres nivells ben definits. El de la part alta, de roques calc脿ries, amb una vegetaci贸 molt pobra de coscolls, margall贸, garrigues i brolla i algunes zones de pins blancs; ve despr茅s el repl脿 del peu de les serres o les planes altes tallades pels barrancs, formades per materials arrossegats per l'erosi贸 dels relleus superiors (conglomerats i taperots), on es conrea la vegetaci贸 de sec脿, com s贸n les oliveres, ametllers i garrofers i, finalment, un tercer nivell, separat per talussos formats per conglomerats, que 茅s constitu茂t per les terres del costat del riu o terrasses d'al鈥uvions, que 茅s la zona de regadiu ocupada per les hortes. Aquest darrer nivell 茅s el veritablement productiu, on el que m茅s abunda s贸n les plantacions de tarongers i presseguers.

El poble de Tivenys 茅s el cap de municipi i l'煤nic nucli de poblaci贸 agrupada. Es comunica amb Tortosa i amb els termes de riu amunt per la carretera que porta a Benifallet, Rasquera i M贸ra d'Ebre. Carretera i canal segueixen les marrades del riu pel mig d'hortes i tarongerars i se sobreposen pr脿cticament en els punts on el riu s'atansa als terraplens, ofegant la terrassa. Passat el poble direcci贸 Benifallet, les serres es tanquen sobre l'Ebre, la terrassa desapareix pr脿cticament i la carretera comen莽a a pujar, per a superar el coll de Som.

El terme t茅 la forma d'un gran circ tancat i coronat pels cimals de les Muntanyes de Card贸 (punta de l'Agulla, 687 m; la Picossa, 766 m, i la Creu de Santos, 746 m) i de la serra del Boix (la Roca Foradada, 756 m) i la Buinaca (746 m). Tots els barrancs que davallen de la muntanya, el barranc de les Fonts o del Roldor, el de la Buinaca i els seus tributaris (barrancs de les Petxines i de Vallpalmera), etc., conflueixen cap a l'Ebre vers l'indret on es troba la vila.

L'Ebre 茅s la gran reserva hidr脿ulica del terme. Per la composici贸 del subs貌l es troba aigua amb molta facilitat perqu猫 hi ha una gran quantitat de venes d'aigua subterr脿nia, cosa que ha facilitat el regadiu tradicional.

Text extret de la pagina web http://www.poblescatalunya.com/Tivenys-834.htm


Tivenys - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook