Tivissa

Preu AdultPreu Nen
Tivissa

El municipi de Tivissa est脿 situat al S.E de la comarca de la Ribera d'Ebre. Aquest s'ext茅n al llarg de 208 Km ocupant gaireb茅 un quart de la comarca. El municipi compta amb quatre nuclis de poblaci贸: Llaberia, La Serra d'Almos, Darm贸s i Tivissa, que d贸na nom al municipi.
La vila de Tivissa est脿 constru茂da sobre un tur贸, al peu dels vessants septentrionals de la serralada del mateix nom, a uns 310 metres sobre el nivell del mar, i ocupant un gra贸 de la muntanya, en forma d'esper贸, que domina la vall de l'Ebre i t茅 l'esgl茅sia en el seu punt m茅s extrem.
Tivissa, 茅s un municipi d鈥檃rrels mil鈥en脿ries on s鈥檃ssentarien els primers pobladors coneguts. El seu nom 茅s d鈥檕rigen iber, posteriorment llatinitzat pels romans amb el nom de TIBISI.
El nom de Tivissa prov茅 per una part, d'una arrel ib猫rica "tivi" que significa puig o tur贸, i una dessin猫ncia pre-romana "issa" que significa poble o ciutat, de manera que es referiria a " la ciutat del tur贸."

La vila, que conserva la seva fesomia emmurallada amb carrers estrets i sinuosos d贸na la impressi贸 al visitant que est脿 en una 猫poca anterior. Es mostra majestuosa amb la gran Esgl茅sia Arxiprestral de Sant Jaume, on es conjuguen diversos estils arquitect貌nics i una esgl茅sia dins un altra, portals d鈥檈ntrada fortificats, cases senyorials amb escuts, la m茅s antiga de 1408, i balconades centen脿ries.
El domini sarra铆, els senyors feudals i les posteriors 猫poques constitucionals han mantingut sempre les arrels d鈥檜n poble antic, que ens permet veure la hist貌ria de la nostra terra, anant des de la prehist貌ria fins a l鈥檃ctualitat, fent de Tivissa un aut猫ntic bressol de cultures.
Voltada de muntanyes, Tivissa ens ofereix un entorn natural ideal per a poder realitzar rutes de senderisme i BTT, grans parets de roca per als amants de l鈥檈scalada i nombroses restes arqueol貌giques de l'猫poca prehist貌rica, ib猫rica i romana.
En l鈥檃ctualitat t茅 1824 habitants, alguns dels qual es dediquen a la pagesia i ens permeten gaudir de productes naturals de gran qualitat.

Text extret de la pagina web http://www.tivissa.altanet.org


Tivissa

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook