Tortosa - Terres de l'Ebre

Preu AdultPreu Nen
Tortosa - Terres de l'Ebre

Tortosa es troba ubicada al sud de Catalunya, a les Terres de l'Ebre, a la comarca del Baix Ebre, una de les m茅s extenses de les comarques meridionals.
La situaci贸 estrat猫gica de Tortosa la fa privilegiada, ja que es troba en els v猫rtexs es localitzen grans ciutats com Barcelona, 鈥嬧媀al猫ncia i Saragossa, a una dist脿ncia aproximada de 200 km. La ciutat de Tortosa s'assenta al costat del riu Ebre, prop de la desembocadura i al comen莽ament del delta i dels Ports. Gaudeix de clima mediterrani.
Envoltada pel mass铆s dels Ports de Tortosa-Beseit i les serres de Card贸 i del Boix, just on el Sistema Ib猫ric enlla莽a amb la Serralada Prelitoral Catalana, el seu territori es disposa formant una vall que perllonga la fertilitat de les seves hortes fins a trobar-se amb la singularitat paisatg铆stica dels arrossars del delta. La serralada de la dreta, una ramificaci贸 del sistema central, 茅s molt escabrosa i assoleix altures superiors als mil metres. En canvi, la de l'esquerra, la prolongaci贸 de la de Card贸, acaba al Coll de Santa Catalina i presenta elevacions molt inferiors. Ambdues flanquegen el terme municipal de Tortosa i van paral 路 leles al curs del riu. La vall 茅s sensiblement horitzontal i tan sols hi ha una difer猫ncia de nivells de 7 metres en la dist脿ncia de 30 quil貌metres que la separa de la desembocadura de l'Ebre Aquesta privilegiada situaci贸 geogr脿fica fou el motiu que propici脿 els primers assentaments humans, ja que l'Ebre- el riu m茅s cabal贸s de la Pen铆nsula Ib猫rica va permetre una subsist猫ncia molt generosa als habitants de Tortosa.
M茅s de dos mil anys d'hist貌ria conformen el ric patrimoni de Tortosa. La ciutat est脿 declarada Conjunt Hist貌ric.
La Tortosa antiga cal concebre com a ciutat mediterr脿nia que 茅s port i mercat, receptora i distribu茂dora de productes de l'interior peninsular i de la Mediterr脿nia sencera.
Havent estat ocupada pels romans, va ser emmurallada i rebatejada amb el nom de Dertosa.
Al segle VIII Tortosa fou conquerida pels musulmans, la llarga dominaci贸 dels quals exerc铆 en la ciutat una forta i profunda influ猫ncia. El segle XI Tortosa va esdevenir regne de taifa de gran import脿ncia.
La grandesa d'aquest regne de taifa va acabar en 1148, quan Tortosa fou conquerida per Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona. Els tres ports de la ciutat van arribar a controlar el comer莽 del blat i la sal de la Mediterr脿nia occidental. La ciutat de Tortosa es converteix la cru茂lla dels territoris que integren la Corona Catalano-Aragonesa i una de les grans ciutats que sovint 茅s l'escenari de les Corts de la Corona d'Arag贸.
L'expulsi贸 dels jueus (1492) de Tortosa i, en menor grau, la dels moriscos (S.XVII) perjudicaren notablement la vida econ貌mica de Tortosa.
Durant la Guerra dels Segadors va caure aviat (1640) en mans dels castellans, expulsats poc despr茅s pels francesos (1650), 茅s l'猫poca de la decad猫ncia pol铆tica i cultural de Catalunya.
En la Guerra de Successi贸, en caure el Pa铆s Valenci脿 en poder de Felip V (S.XVIII), hi va sucumbir Tortosa.
Tortosa fou un dels llocs m茅s afectats per l'enfrontament de la Guerra Civil de 1936, amb el rerefons sagnant i dram脿tic de la Batalla de l'Ebre

Text estraido de la p脿gina web www.tortosa.es


Tortosa - Terres de l'Ebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook