Vinebre

Preu AdultPreu Nen
Vinebre

El lloc de Vinebre, com altres de la rodalia, fou conquerit per Ramon Berenguer IV, probablement l'any 1149; donada als templers, pat铆 fortament les lluites entre els Enten莽a i els templers fins el punt que els primers, sota el comandament de Guillem d'Enten莽a, a les darreries de setembre de 1284, destru茂ren totalment la vila antiga. Posteriorment a aquesta data el comanador d'Asc贸 reedific脿 Vinebre en un lloc m茅s proper al riu i m茅s adient per a la defensa. La nova poblaci贸 s'anomen脿 Vilanova de Vinebre. L'any 1291 hagu茅 de sofrir una nova escomesa dels Enten莽a, que s'endugueren molt de bestiar. Amb l'extinci贸 de l'ordre templera, pass脿 a ser domini dels hospitalers, dels quals obtingu茅 la independ猫ncia eclesi脿stica i administrativa deurant el segle XVII.

Els moriscos de Vinebre (13 focs el 1610) no sofriren l'expulsi贸 general decretada aquell any.

La poblaci贸 pat铆 fortament les conseq眉猫ncies de la guerra civil, per causa de la seva proximitat al front durant la bartalla de l'Ebre. La vila fou evacuada totalment durant nou mesos, des de l'abril de 1938 fins al gener de 1939.

Text extret de la pagina web http://www.vinebre.altanet.org


Vinebre

Alerta COVID-19

Davant la situaci贸 actual, les excursions es durant a terme amb vehicle particular sempre que sigui possible, seguint el vehicle del guia. Durant les parades per fer explicacions ser脿 imprescindible l'煤s de mascaretes i guardar la distancia de seguretat.
L'organitzaci贸 posar脿 a disposici贸 dels seus clients, gel hidroalcoh貌lic i mascaretes en cas de no tenir-ne de pr貌pies.
Per motius de restriccions i mobilitat, es podran cancel路lar les activitats.

Booking.com

Comparteix en

Facebook Twitter del.icio.us Google MySpace

Segueix-nos

Facebook